Regels invallen competitie senioren

Het kan natuurlijk voorkomen dat jou team een invaller nodig heeft omdat er niet voldoende teamleden beschikbaar zijn. In dat geval is het belangrijk dat je rekening houdt met de regels welke de Tennisbond daaraan stelt. 

Vanwege de versoepelde invallersregeling is het voor veel spelers niet meer nodig om dispensatie aan te vragen. Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een hoger geklasseerd team.

De bandbreedte om te kunnen spreken van een hoger of lager geklasseerd competitieteam, is 2,0. Zie hiervoor de klassenvolgorde gepubliceerd in het wedstrijdbulletin Voorjaarscompetitie van dit jaar. Wanneer je voor twee verenigingen competitie wilt spelen, moet je altijd dispensatie aanvragen of/en wanneer er sprake is van een sterker/zwakker team conform de klassenvolgorde. Let op aan dispensatie twee keer spelen, worden nadere voorwaarde verbonden. Informeer hiervoor bij de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging.

Voor het gehele competitieregelement kun je terecht op de site van de KNLTB.

Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan tijdig na bij de competitieleider van onze vereniging Aken Smeets via [email protected].

2022 knltb-competitiereglement.pdf 2022 klasse volgorde.pdf 2022 knltb-wedstrijdbulletin-tennis.pdf