Bespeelbaarheid tennisbanen in de winterperiode

VORST

Tijdens een vorstperiode kan er gespeeld worden op de banen. LET OP: dit geheel is op eigen risico daar de banen glad en hard zijn. Hiermee neemt de kans op blessure's aanzienlijk toe.

DOOI

Op het moment dat de banen in dooi gaan zijn ze niet bespeelbaar. Reden hiervan is dat de lava onderlaag ontdooit. Als je hierover loopt of tennist krijg je putten in de lava onderlaag welke niet wenselijk zijn.

Facilitair zal tijdens een dooi periode de baanreservering blokken en dagelijks testen totdat ze weer bespeelbaar zij. Dit wordt dan via diverse kanalen kenbaar gemaakt.

Hoe wordt de baan getest op bespeelbaarheid:

Door de balstuit te testen kan worden bepaald of de tennisbanen weer veilig bespeelbaar zijn. Beperk het aantal voetstappen op de tennisbaan en test de balstuit in de uitloop en niet in het speelveld. Binnen de tennisvereniging is er één persoon verantwoordelijk (facilitair) om te bepalen wanneer er getennist mag worden om schade, met alle financiële gevolgen van dien, te voorkomen. Onbespeelbaar: de bal stuit slecht en de klank van de balstuit klinkt dof. Bespeelbaar: de bal stuit minimaal 80% omhoog en de klank van de balstuit klinkt helder. 

IN HET KORT

  • Bij vorst kan er op de banen gespeeld worden. Spelen geschied op eigen risico! Gebruik je gezond verstand.
  • Bij dooi is spelen niet mogelijk tot het moment dat ACE aangeeft dat het weer kan.
  • Bij sneeuw/regen icm vorst zijn de banen ten alle tijden onbespeelbaar.