Jeugd-tennis wordt hervat

02 mei 2020


Beste leden,  

Goed nieuws, ook de gemeente Roermond heeft toestemming gegeven voor het heropenen van onze tennisvereniging voor jeugdleden. Na een periode van 6 weken kijken we er naar uit om in ieder geval de jeugd weer te zien op de tennisbanen en dat natuurlijk volledig ‘coronaregels-proof’. De afgelopen weken is niet alleen hard gewerkt aan onderhoud (daarover in een volgende update meer) maar zijn er zeker de nodige inspanningen geweest om het hervatten van de tennisactiviteiten weer mogelijk te maken.

We hebben als club altijd het ‘Kom erbij’  en ‘Je bent Welkom-gevoel’  uitgedragen. Dit heeft geresulteerd in een fijne sportieve vibe en een geweldige leden aanwas. Helaas kunnen we op dit moment minder inhoud geven aan leuke activiteiten en gezellige bijeenkomsten, maar we kunnen wel inhoud geven aan onze trainingen en focussen op sportontwikkeling en kwaliteit! Dit lijkt in de huidige omstandigheden extra waardevol. We vragen aandacht voor het Corona-protocol dat we met zijn alle in acht dienen te nemen.  Naast het Corona-protocol zullen er een aantal extra ‘huishoudelijke’ gebruiksregels volgen die zullen zijn afgestemd met het BSO gebruik van een deel van ons park, zodra de BSO weer van ons park gebruik gaat maken. Deze gebruiksregels worden momenteel nog onderling afgestemd en zullen later, wanneer de BSO de ACE-locatie weer zal gaan gebruiken van toepassing worden. Nadere info volt te zijner tijd.

Voor het thans geldende ACE-Corona-protocol verwijzen we jullie naar onze website. We vragen iedereen om van dit Corona-protocol kennis te nemen zodat het hervatten van de tennis-activiteiten volgende week soepel verloopt.

De hoofdzaken van het protocol welke specifiek met HTV ACE dan wel tennis te maken hebben zijn de volgende. Natuurlijk blijven de overige regels welke door de overheid zijn gesteld te allen tijden van kracht.

Jeugdleden tot en met 12 jaar weer mogen gaan trainen onder begeleiding van de trainster. Ook mogen zij onder begeleiding van een zogenoemde coronaverantwoordelijke ouder vrij tennissen. Hierbij hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Jeugdleden van 13 jaar tot en met 18 jaar oud mogen ook gaan trainen onder begeleiding van de trainer echter er moet ten minste 1,5m afstand gehouden worden (tenzij de leden uit hetzelfde huishouden komen). Ook deze jeugdleden mogen weer vrij gaan tennissen maar maximaal met zijn tweeën (dus singel). Ook hier dient een coronaverantwoordelijke ouder aanwezig te zijn.

Het vrij tennissen is slechts toegestaan indien van te voren een baan wordt gereserveerd.  Het reserveren van een baan kan via ace-herten.nl en bij het reserveren moet direct worden aangegeven wie als coronaverantwoordelijke aanwezig zal zijn. De coronaverantwoordelijke dient in het vakje “introducee” aangegeven te worden. Hoe je een baan reserveert zie je op onze website. Mocht dit echt niet lukken mail dan naar [email protected]

De banen welke beschikbaar zijn voor vrij tennissen zijn de banen 4, 5, 6 en 7 voor de jeugd in de categorie tot en met 12 jaar en baan 8 voor de jeugd in de categorie 13 tot en met 18 jaar.

Wij begrijpen dat het even wennen is echter op dit moment is dit de enige mogelijkheid om onze jeugdleden weer te laten tennissen en trainen.

De jeugd-leden die zich hebben opgegeven voor training ontvangen uiterlijk maandag een bevestiging met hun trainingstijden en data.  De hele planning en organisatie is met plezier versneld, zodat jullie in deze vakantie een aftrap kunnen maken met tennis. Voor enkele van jullie is het niet mogelijk geweest om enkele wintertrainingen in te halen, jullie train(st)er neemt contact op om alsnog inhaal in te plannen. Alles voor de fijne vibes op ACE!

Wij vertrouwen erop dat met het opgestelde protocol de regels goed nageleefd kunnen worden en we op die manier geleidelijk weer steeds verder open kunnen gaan. We wensen de jeugd alvast heel veel tennis plezier.

Indien er vragen zijn horen we deze natuurlijk graag.  

 

Nieuwscategorieën