Corona perikelen

08 maart 2021


Update 27-11-2021

Gisteren is weer een corona persconferentie geweest. Hierin is helaas ook de amateursport beperkt in de mogelijkheden. Dit betekent dat ook bij ons alleen nog maar overdag tot 17:00 uur getennist mag worden (zowel training, vrij tennis als Ace-Meet-Ace). Deze regel geldt tot en met 18 december.

Trainingen die plaatsvinden voor 17:00 uur gaan gewoon door en voor de overige lesuren wordt een vervangende datum gezocht.

Verder zal per ingang van komende zondag de kantine gesloten blijven. Hiermee willen we voorkomen dat er zich op de zondagen besmettingen voordoen in de kantine. Heb jij dus bardienst of coördinatie, dan gaat deze dienst nu niet door. Ook zullen alle vergaderingen die eventueel gepland zijn en in de avond gepland zijn, digitaal plaatsvinden.

Wij hebben over de doorgang van de trainingen nog een vraag bij de Gemeente Roermond ingediend vanwege ogenschijnlijk tegenstrijdige gegevens op de website van de Rijksoverheid. Mocht hieruit iets anders blijken dan hetgeen in deze mail vermeld is, zullen we jullie dat zo spoedig mogelijk laten weten. Verandert er niets, dan zullen we geen mail meer sturen.

Update 13-11-2021

Gisteren zijn wederom nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Een daarvan is een vervroegde sluitingstijd van de horeca en verder wordt publiek bij sportwedtrijden en trainingen niet meer toegestaan.

Vanwege deze regels zullen wij vanaf komende maandag de kantine gesloten moeten houden, onze openingstijd ligt immers een half uur voor de verplichte sluitingstijd. Heb je bardienst, dan gaat deze dus niet door. Wel blijven de herinneringen verstuurd worden aangezien dat automatisch gaat en wij die niet kunnen stoppen.

Daarnaast is het vanaf zondag ochtend niet meer toegestaan. Het is dus niet de bedoeling dat je bij iemands training gaat kijken, of na jouw eigen training nog even bij een ander toeschouwer wordt.

De overige regels zijn natuurlijk ook nog steeds van toepassing. De nieuwe zaken gelden vooralsnog tot 3 december 2021

Gelukkig kunnen we wel gewoon blijven sporten en kunnen we ook in de winter lekker blijven tennissen.

 

Update 12-10-2021

Zoals iedereen zeker heeft vernomen zijn er door onze overheid versoepelingen aangekondigd ten aanzien van de per 25 september aanstaande geldende coronamaatregelen. In het voorschrift vanuit de KNLTB heeft echter een kleine wijziging plaatsgevonden die ons ertoe doet beslissen de regels op een paar punten aan te passen.

Kantine toegang:

 • De kantine is voor iedereen toegankelijk voor het afhalen van drankjes;
 • Wil je echter zitten in de kantine dan dien je jouw corona checkbewijs te laten zien aan de bardienst of competitieteam aanvoerder. 
 • Toegang tot de toiletten en kleedkamers kan via de hoofdingang van de kantine via het halletje plaatsvinden zonder in het horeca/kantine deel te komen.

Heb je geen geldig CTB dan mag je wel afhalen aan de bar en zou dit ook mogen nuttigen op het terras.

De andere maatregelen blijven gelijk.

Als bestuur willen we jullie reeds bedanken voor jullie begrip en medewerking. Indien er nog vragen zijn, aarzel dan niet om een van ons aan te spreken.

Update 23-09-2021

Zoals iedereen zeker heeft vernomen zijn er door onze overheid versoepelingen aangekondigd ten aanzien van de per 25 september aanstaande geldende coronamaatregelen.

Deze versoepelingen gaan samen met een aantal voorwaarden waarmee wij rekening dienen te houden daar onze kantine onder de horeca regels valt.

Door middel van dit bericht willen we iedereen informeren over de  maatregelen die per 25 september zullen worden doorgevoerd, zodat we (ons inziens) aan de gestelde voorwaarden zullen voldoen. Voldoen we niet aan de gestelde voorwaarden, dan riskeren we een boete.

De maatregelen en de implementatie daarvan roept zeker vragen op. Als vereniging willen we geen onderdeel zijn van een maatschappelijke discussie in deze. Onze doelstelling is het zo goed mogelijk naleven van regels en anderzijds het zo toegankelijk mogelijk houden van ons park en onze kantine, zodat we sportief bezig kunnen zijn en kunnen genieten van gezelligheid samen.

Kantine dienst:

 • Degene die kantine dienst heeft dient te voldoen aan de gestelde regel, namelijk in het bezit zijn van een geldig Corona toegangsbewijs (CTB). Dit wordt gecontroleerd door de barcoördinator of iemand van het competitie team dat opent. Ook de laatst genoemde(n) zullen aan deze regel dienen te voldoen. Mocht iemand niet in het bezit zijn van een geldig Corona ToegangsBewijs, dan dient deze persoon ZELF voor een vervanger van hun bar- of coordinatie dienst te zorgen.

Mocht er geen vervanger beschikbaar zijn die aan de regel voldoet, zal helaas de kantine gesloten moeten blijven. Jammer natuurlijk en we gaan er dan ook vanuit dat iedereen zijn steentje bij draagt in deze en dat het wel zal lukken om onderling eea te ruilen of af te stemmen.  

Het is ons (niet altijd even gemakkelijk) het afgelopen 1,5 jaar gelukt om door te kunnen blijven sporten en uiteindelijk ook weer de kantine te kunnen gaan gebruiken, dus laten we ook nu ons best hiervoor blijven doen zodat ook de kantine open kan blijven.

Kantine toegang:

 • De kantine wordt zichtbaar onderverdeeld in een 'horeca-deel' en een 'kantine-gedeelte'. Hiermee bewerkstelligen we dat iedereen toegang kan hebben tot het kantine-gedeelte en daar kan samen zijn met mede tennissers/team genoten zonder CTB !!!  Het aangeduide 'Horeca-gedeelte' is slechts toegankelijk voor mensen met een geldig CTB. Als Horeca gedeelte zal worden aangemerkt, de bar en het gedeelte achter de bar.  Afhalen en bestellen aan de bar mag zonder CTB. Aan de bar zittten mag dus alleen met CTB.  Maakt het je mede club-genoten die achter de bar staan niet moeilijk, als je perse aan de bar wilt zitten laat dan je CTB even zien aan de bardienst. Dit hoeft dus niet als je alleen iets komt bestellen/ophalen aan de bar !
 • Laten we alsjeblieft geen discussies voeren, daar veranderen we op clubniveau niets mee.
 • De kantine dienst hoeft dus alleen te controleren op iemands CTB indien iemand in het horeca gedeelte wil zitten.  

In geval van competitie worden de team captains verzocht bovenstaande info te delen met de tegenstanders.

Dus nogmaals, heb je geen geldig CTB dan mag je wel afhalen aan de bar en zou dit ook mogen nuttigen op het terras dan wel de aangeven ruimte in de kantine niet zijnde horeca deel.

Als bestuur willen we jullie reeds bedanken voor jullie begrip en medewerking. Indien er nog vragen zijn, aarzel dan niet om een van ons aan te spreken.

Update juni

Het terras is weer geopend op door de weekse avonden tussen 19:30 en 22:30

Update 21-05-2021

Vanaf zondag 23 mei zal het terras op zondagen in de ochtend weer geopend worden.

 

Update 27-04-2021

Vanaf morgen avond is de avond klok opgeheven. Vanaf woensdag kan daarom weer op de normale tijdstippen banen gereserveerd worden (dus ook na 22:00)

Verder kan het terras van sportverenigingen nog niet worden geopend helaas. Daarop is het dus nog even wachten.

 

Update 8-3-2021

In de persconferentie van vanavond is, in navolging van de gemeente Roermond, ook door de Rijksoverheid sporten voor volwassen in groepjes van 4 weer toegestaan. Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan.

Update 23-2-2021

De avondklok en andere maatregelen zijn verlengd tot 15 maart.

Update 17-2-2021

Hoewel er deze keer nog geen persconferentie geweest is, is er toch coronanieuws te melden. Deze keer goed nieuws.

TennisBase heeft aan de verenigingsondersteuner van de Gemeente Roermond gevraagd hoe de regels voor sporten op afstand opgevat moeten worden bij tennis. De gemeente heeft daarbij per email aangegeven dat dubbelen bij tennis mag (letterlijk: "Dus ja tennis dubbel kan, mits je afstand houdt én niet wisselt van tweetal").

Hierbij is een aantal voorwaarden gesteld:

 • Er wordt voldoende afstand gehouden, zowel onderling als tussen de dubbel koppels;
 • De tweetallen mogen niet wijzigen gedurende het tennissen. Ook niet 1 keer per uur;
 • Bij trainingen dient de trainer beide tweetallen een voor een uitleg te geven.

Daarom is het vanaf morgen weer toegestaan om te dubbelen. Wel geeft de Gemeente Roermond aan dat het afstand houden van groot belang blijft om boetes (voor jezelf maar ook voor de vereniging) te voorkomen.

Alle overige maatregelen blijven gelijk.

Denk je dat het niet lukt om onderling voldoende afstand te houden is singelen natuurlijk gewoon nog mogelijk.

Update 8-2-2021

De avondklok is verlengd tot en met 2 maart.

Update 23-01-2021

Jullie hebben waarschijnlijk wel gehoord dat de Rijksoverheid een avondklok heeft ingesteld in de bestrijding van het coronavirus. Deze gaat vanavond reeds in.

Daarom zijn de banen vanaf 20:45 geblokkeerd voor reserveren. Het kan echter zijn dat je het niet haalt om binnen 15minuten thuis te zijn. We vragen jullie dan daar zelf rekening mee te houden.

Zo nu het goede nieuws:

 • De trainingen kunnen doorgang vinden. De trainingen blijven ook met 2 personen per baan (exclusief de trainer);
 • Het grootste deel van de trainingen dat na 21:00 eindigt is reeds verplaatst naar een toegstaan tijdstip;
 • Vrij tennissen blijft toegestaan met 2 personen per baan. Blijf wel aub banen reserveren. Hoe je dit doet zie je hier. Via de KNLTB ClubApp kan dat natuurlijk ook.

Voor meer informatie, toegespitst op tennis, kun je hier terecht.

Vooralsnog gelden de maatregelen tot en met 9 februari.

Mochten er vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groeten

HTV ACE

 

 

Update 12-01-2021

De huidige coronamaatregelen zijn verlengd tot en met 9 februari 2021.

Nog even volhouden dus.

 

Update 14-12-2020

Vanavond zijn de coronamaatregelen weer aangescherpt. Ook voor onze tennisvereniging betekent dit dat er wijzigingen zijn. De aangekondigde regels blijven tot ten minste 19 januari 2021 gelden. 

Allereerst, buiten sporten mag gelukkig gewoon doorgaan, dus tennissen kan nog. Wel gelden er beperkingen voor volwassenen vanaf 18 jaar oud. Voor hen is de groepsgrootte beperkt tot 2 personen. Dit betekent dus dat alleen singelen nog toegestaan is. Wij vragen jullie dan ook alle baanreserveringen van meer dan 2 personen te veranderen.

Voor de leeftijdsgroep jonger dan 18 mag vrij tennissen en trainen wel nog in grotere groepen. 

Wat verder de gevolgen zijn wordt nog door de KNLTB uitgewerkt. Hier vind je de huidige stand van zaken. Indien er iets gewijzigd wordt zal dat aan dit nieuwsitem worden toegevoegd.

Wij vragen iedereen zich aan de regels te houden zodat de vereniging open kan blijven en iedereen toch lekker kan gaan tennissen (al is het nu dus even singelen... dat is goed voor de conditie).

Veel plezier op de baan.

Met vriendelijke groet

HTV ACE

 

Update 18-11-2020

Beste leden,

Gisteren is er weer een persconferentie geweest over de corona maatregelen. Hieruit komt ook weer een aantal wijzigingen voor onze tennisvereniging voort. Gelukkig zijn het deze keer versoepelingen. Namelijk we gaan vanaf donderdagochtend 19 november weer terug naar de maatregelen zoals deze zijn gaan gelden op 13 oktober. 

Concreet houdt dit in dat:

 • Er weer gedubbeld mag worden maar wel op 1,5 meter afstand;
 • Tennislessen mogen weer in groepjes van 4 (exclusief de trainer) plaatsvinden;
 • De kantine en de kleedkamers gesloten blijven;
 • Toeschouwers niet zijn toegestaan;
 • Na afloop van je les of vrij tennissen het tennispark zo spoedig mogelijk verlaten moet worden;
 • Voor vrij tennissen een baan gereserveerd dient te worden. Hoe je dat doet zie je hier.

Hier vind je het bericht van de KNLTB waarin de maatregelen uitgebreid worden besproken. Verder zijn natuurlijk alle andere maatregelen die de Rijksoverheid heeft ingesteld ook op onze tennisvereniging van toepassing.

We hopen dat de regelgeving zo kan blijven zodat we deze winter lekker kunnen blijven tennissen en trainen op ons mooie tennispark.

 

Update 4-11-2020

Beste leden

Op 3 november is wederom een aantal aanvullende maatregelen aangekondigd door de Rijksoverheid. Inmiddels zijn deze maatregelen ook door de KNLTB verwerkt en is ook het advies ten aanzien van tennis gewijzigd. De volgende punten zijn van belang in de periode waarin de verzwaarde maatregelen van kracht zijn, vooralsnog dus tot en met 18 november 2020:

 • Dubbelen is niet toegestaan, enkelen/singelen wel (maximaal 2 personen);
 • Trainingen zijn slechts mogelijk met twee personen per baan exclusief de trainer. Daarom zal voorafgaand aan elke training door de trainer een indeling gemaakt worden waarbij een grotere groep (bijvoorbeeld van vier) in groepjes van 2 wordt gesplitst. Deze groepjes van 2 trainen elk op hun eigen baan. De groepjes kunnen natuurlijk elke week wisselen. Groepen met een oneven aantal deelnemers worden nog benaderd over de manier waarop invulling gegeven wordt aan deze regel;
 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen;
 • Alle andere maatregelen blijven van kracht.

Na 18 november zullen de regels weer terug veranderen naar die welke vanaf 14 oktober gelden (zie hieronder). Tenzij de maatregelen worden verlengd natuurlijk.

Denk eraan dat je wel nog steeds je baan reserveert zodat er geen wachtenden op het park aanwezig zijn. Hoe je dit doet zie je hier.

Heb je al een baan gereserveerd voor een dubbel, pas de reservering dan aub even aan. Lukt dat niet, mail dan even naar [email protected]

Mochten er vragen zijn horen wij het graag. 

 

Update 23-10-2020

Beste leden,

Hieronder nog een opsomming van de belangrijkste zaken waar men zich aan dient te houden in verband met de corona maatregelen:

 • Houd je altijd aan de algemene maatregelen van de Rijksoverheid waaronder de 1,5m afstand en thuisblijven bij klachten;
 • Een trainingsgroepje mag maximaal uit 4 personen bestaan (exclusief eventueel de trainer) per baan. 
 • Dubbelen mag, maar houd je aan de regelgeving van de KNLTB;
  • Er dienen 2 vaste koppels van 2 personen elk te zijn die niet wijzigen;
  • Onderling wordt ook de 1,5m afstand gehouden, ook al moet je dan soms een bal laten gaan;
  • Niet samen op een van onze mooie sponsorbankjes gaan zitten;
  • Wissel met de klok mee van speelhelft;
  • Kijk ook hier en hier.
 • Wanneer je vrij gaat tennissen, reserveer dan een baan. Dit doe je zoals hier beschreven;
 • Na afloop van je training of vrij tennissen dien je het park zo spoedig mogelijk te verlaten;
 • Toeschouwers zijn niet toegestaan;
 • De kantine is gesloten. Er kan na het tennissen dus niets gedronken worden op het park, ook niet als er zelf iets wordt meegenomen;
 • Het terras, inclusief de loungebank, is gesloten. Als je nog iets wil drinken met een van je medetennissers, doe dat dan thuis maar volg ook daar de regelgeving;
 • Gebruik je gezond verstand.

Verder geven wij jullie ook mee, dat mochten er leden zijn die zich niet aan de regels houden, wij vinden dat je die leden op hun verantwoordelijkheid mag aanspreken. Tenslotte heb jij er ook belang bij dat onze club open blijft. Doe je dat liever niet zelf, laat het ons dan even weten wat er mis gaat.

Update 13-10-2020

Beste Leden,

Zoals jullie op dinsdag 13 oktober hebben gehoord heeft de Rijksoverheid weer een aantal extra corona maatregelen getroffen. De KNLTB heeft deze regelingen in samenwerking met de overheid toegespitst op tennis (zie hier). Deze maatregelen treffen ook ons als tennisvereniging. Gelukkig kunnen we een hoop nog wel doen en kunnen we toch lekker het najaar en de winter door blijven tennissen. Hieronder een aantal punten die van belang zijn:

Vrij Tennissen

Vrij tennissen blijft toegestaan zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Hoewel in de persconferentie werd gezegd dat dubbelen niet mogelijk was heeft de KNLTB deze uitspraak vandaag met de Rijksoverheid besproken en is gebleken dat dubbelen toch mogelijk is. Op de website van de KNLTB wordt een aantal aandachtspunten gegeven waarmee ook tijdens het dubbelspel de 1,5m kan worden gewaarborgd.

Wel is nog steeds van belang dat er banen worden gereserveerd zodat er zo min mogelijk naast de baan op elkaar gewacht hoeft te worden. Hoe je dit doet zie je hier.

Kantine

De kantine alsook de kleedkamers blijven gesloten. Alle bardiensten komen vooralsnog helaas te vervallen.

Ook het terras is geheel gesloten en er mag geen gebruik gemaakt worden van de loungebank. Na afloop van het vrij tennissen dient men het park zo spoedig mogelijk weer te verlaten.

Najaarscompetitie

De najaarscompetitie is door de KNLTB per direct beeindigd. Dit geldt voor zowel jeugd als senioren. De wedstrijden gaan dus niet meer door helaas.

Trainingen

Trainingen mogen doorgaan aangezien de maximale groepsgrootte 4 personen is. De trainer wordt uitgezonderd in deze telling. We mogen daarom wel gewoon blijven trainen. Mochten er groepen zijn welke groter zijn dan 4 mensen zal de groep voorafgaand aan de training in tweeen gesplitst worden en wordt er in twee groepen getraind zonder dat die groepen zich vermengen. Ook zullen er altijd voldoende banen gereserveerd zijn om het 1,5m afstand houden mogelijk te houden.

Per 1 november aanstaande gaan de winter-club-trainingen weer van start. Geweldig dat zo veel jeugd-leden en volwassenen zich vol enthousiasme hebben ingeschreven! Nieuw dit winterseizoen is dat er 6 dagen per week zal worden getraind, zowel door jeugd als door volwassenen. Daarnaast zal op nagenoeg alle trainingsmomenten parallel worden getraind. Dat wil zeggen door meerdere trainingsgroepen tegelijkertijd. Enerzijds wordt dit natuurlijk ingegeven door het grote aantal leden dat zal gaan trainen (circa 60 kinderen en circa 70 volwassenen), anderzijds geven we hiermee invulling aan een stukje ‘beleving’, juist in de winterperiode. 

Ten slotte

Gelukkig kan er dus nog steeds lekker getennist worden en is de impact van de maatregelen voor de tennissport beperkt.

Dus, ga lekker tennissen maar houdt de maatregelen goed in het oog.

Update 1-7-2020

Vanaf vandaag mogen we de kantine weer openen voor onze leden. Hiervoor geldt echter wel een aantal voorwaarden. We vragen jullie deze voorwaarden zorgvuldig door te lezen en hiernaar te handelen. Lees hier het volledige protocol (dit dient in samenhang met de reeds geldende informatie en regelgeving gelezen te worden).

De barcommissie heeft een protocol opgesteld dat in deze nieuwsbrief is bijgevoegd. Hierbij een korte update van de situatie vanaf 1 juli.

 • Het terras gaat weer open en we kunnen bestellingen doen aan de bar. De kantine zelf blijft vooralsnog gesloten (neem dus een trui mee voor wanneer je buiten op het terras zit en het 's avonds afkoelt);
 • Naast de deur wordt een afruimtafel geplaatst waarop de lege glazen en flesjes kunnen worden gezet;
 • Er dient voortaan contactloos te worden betaald, contante betaling is vooralsnog niet meer mogelijk. Wij vragen jullie om zoveel mogelijk te betalen met de bonnenkaarten of met de pin (er is een nieuwe kassa);
 • Dit jaar is de kantine in de zomervakantie niet gesloten. Gedurende deze periode zal de kantine op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond geopend zijn (mits we barbezetting hebben op dat moment). Zoals reeds eerder verzocht kunnen jullie inschrijven voor een of meerdere bardiensten;
 • Op het terras zijn zitjes gemaakt van maximaal 4 personen op 1,5 meter afstand van elkaar;
 • De kleedkamers en toiletten zijn vanaf 1 juli weer open. Ook hier geldt: houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Wij hopen dat we zo weer gezellig een drankje kunnen nuttigen na het tennissen maar ook de corona maatregelen in acht kunnen blijven nemen.

 

Update 24-6-2020

Vanaf 1 juli mag de kantine weer geopend worden. Vanwege grotere aanloop dan voorgaande jaren wordt de kantine ook in de zomermaanden drie dagen per week geopend. dinsdag, woensdag en donderdag. Is jouw bardienst komen te vervallen in het voorseizoen, dan vragen wij jou een nieuwe dienst te plannen zodat de kantine goed bezet kan worden.

 

Update 6-6-2020

Het corona protocol is in beperkte mate gewijzigd.

Update 20-5-2020

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Vanaf nu mogen zowel junior als ook seniorleden weer dubbelen mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. 

Wel blijft nog steeds belangrijk dat er een baan wordt gereserveerd voordat er vrij getennist wordt. Hoe je dit doet zie je hier.

Lees hier de laatste update van de maatregelen van de overheid en hier het volledige bericht van de KNLTB.

 

Update 14-5-2020

Vanaf vandaag mogen ook volwassen leden weer gaan tennissen. Wel is het reserveren van een baan verplicht en kan er slechts gesingeld worden. Dubbels zijn wel toegestaan indien de dubbelpartners uit hetzelfde huishouden komen.

 

Update 10-5-2020

 

Zoals jullie afgelopen woensdag hebben gehoord zijn de coronamaatregelen verder versoepeld door de overheid. Na de jeugd mogen vanaf 11 mei ook volwassen weer tennissen! Geweldig nieuws natuurlijk.

Toch kunnen we de vereniging nog niet meteen opengooien. De KNLTB komt uiterlijk vrijdag met een aangepast corona-protocol. Ook nu moeten wij ons eigen corona-protocol hierop aanpassen en door de gemeente Roermond goed laten keuren. Daarna zullen wij jullie zo snel mogelijk berichten. Wij streven er natuurlijk naar dat de senior-leden volgende week kunnen starten.

Lees ook hier de informatie van de gemeente Roermond

 

Update 25-4-2020

De gemeente Roermond heeft echter geheel onverwachts besloten dat de tennisclub op 29 april nog niet geopend mag worden. De gemeente geeft op haar website hierover het volgende aan (lees hier het hele bericht):

“De intentie is en blijft voorkomen dat we het coronavirus verspreiden. Daarom is het noodzakelijk dat we, voor we kunnen starten met sporten, precies weten wat er kan en wat er niet kan. Zowel voor de sporters als voor de verenigingen die hier ruimte aan gaan bieden. Het uitwerken kost tijd, en gebeurt zowel landelijk als regionaal, als lokaal. Er wordt hard aan gewerkt, maar op 29 april is het nog niet mogelijk te starten. We rekenen op uw begrip, en hopen met u dat we zo snel mogelijk het sporten kunnen opstarten.”

We zullen dus nadere berichtgeving van de gemeente af moeten wachten. Hierbij willen wij vermelden dat het corona-protocol van de KNLTB af is en dat het protocol vanuit HTV ACE, aangescherpt op onze specifieke situatie, ook bijna klaar is.

Wij zullen dit protocol met jullie delen op het moment dat duidelijk is wanneer we weer (deels) kunnen openen. Het protocol zal dan op onze website verschijnen en ook op het park op diverse plaatsen aanwezig zijn.

Update 22-4-2020

Zoals jullie wellicht hebben gezien, is op 21 april 2020 een persconferentie gehouden over de coronamaatregelen voor de periode vanaf 29 april 2020.

Ook voor onze tennisvereniging hebben de aangepaste maatregelen invloed. Een aantal van de verruimingen dat is aangekondigd maakt het mogelijk de vereniging weer beperkt te openen. Zo is het volgende weer mogelijk:

 • Aan “basisschool” jeugd in de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar mag weer les gegeven worden;
 • Aan “middelbare-school” jeugd in de leeftijdscategorie 12 tot en met 18 jaar mag weer les gegeven worden mits aan de 1,5 meter afstand voldaan kan worden;
 • De kinderen in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar mogen ook weer vrij gaan tennissen. Van belang is dat voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar oud de 1,5 meter afstand in stand blijft.

De richtlijnen worden nu door NOC*NSF, de KNLTB en de gemeentes uitgewerkt. Nadat wij deze uitwerking hebben ontvangen zullen we de jeugdtrainingen zo spoedig mogelijk oppakken. Hiervan ontvangen de lessende kinderen (en hun ouders bericht).

Ook is aantal beperkingen opgelegd dan wel in stand gehouden:

 • Officieel wedstrijdtennis alsook de competitie is nog niet toegestaan voor jeugd of senior leden;
 • Volwassenen kunnen nog niet vrij tennissen of lessen;
 • Volwassenen kunnen niet als toeschouwer bij de kinderen die wel mogen tennissen aanwezig zijn;
 • De kantine blijft gesloten en alle kantine diensten vervallen tot nader order.

Naast de overheid heeft ook de KNLTB haar advies gewijzigd. De bond bevestigt de bovenstaande zaken en geeft aan dat verenigingen weer deels open kunnen.

Helaas heeft de KNLTB ook alle toernooien tot en met 14 juni laten vervallen. Dit betekent dus dat het Hertenhof toernooi in 2020 geen doorgang kan vinden in de reguliere vorm. Mogelijk kan het toernooi later in een andere vorm plaatsvinden.

Verder is ook de voorjaarscompetitie verplaats naar het najaar.

Omdat het park dus weer deels open gaat zal ook het slot van de poort verwijderd worden. Wij vertrouwen erop dat de senior leden zich houden aan het gegeven advies en dus niet gaan tennissen of naar het tennissen van hun kinderen gaan kijken.

Voor verder informatie kunnen jullie de website van de KNLTB alsook de rijksoverheid bezoeken.

Indien er vragen zijn horen wij deze natuurlijk graag. Verder kun je altijd onze facebook pagina bezoeken en meedoen aan een van onze leuke tennis-challenges.  

Met vriendelijke groet

HTV ACE

Nieuwscategorieën